عکس های اینستاگرام، گواه سلامت و بیماری روان افراد

ساخت وبلاگ

شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید از طریق عکس های به اشتراک گذاشته شده توسط افراد در اینستاگرام می توان به میزان سلامت افراد پی برد.تحقیقاتی که به تازگی بر روی جمعیت زیادی از اعضای رسانه اجتماعی اینستاگرام صورت گرفته است نشان می دهد افرادی که نشانه هایی از افسردگی در آنها مشاهده می شود عکس های بیشتری را در حساب کاربری خود به اشتراک می گذارند. این افراد نسبت به باقی کاربران عکس های بیشتری با زمینه تیره (اغلب سیاه و یا خاکستری) به اشتراک گذاشته و از فیلتر های عکس کمتری نیز استفاده می کنند.

اینستاگرام

پیش از این نیز مطالعاتی بر روی نحوه نوشتن توییت ها و یا نوشتن وضعیت(Status) در فیس بوک و ارتباط بین این دو با افسردگی انجام گرفته و نتایج آن مورد بررسی های دقیقی قرار گرفته بود. نتایج بدست آمده از این تحقیقات بیانگر این نکته است که می توان از رسانه های اجتماعی و محتوای به اشتراک گذاشته شده در آنها توسط کاربران به اطلاعات زیادی درباره ی وضعیت بیماری و سلامت ذهنی آنها دست یافت.

اینستاگرام

تفاوت محسوس بین این دو تحقیق استفاده از داده های تصویری در مطالعات اخیربه جای بررسی کلمات مورد استفاده قرار گرفته توسط کاربران بود. پژوهشگران دانشگاه هاروارد و دانشگاه ورمونت بیش از ۴۳ هزار عکس به اشتراک گذاشته شده توسط  ۱۶۶ کاربر را که ۷۱ تن از آنها سابقه رنج بردن از افسردگی داشتند را مورد بررسی و نقد قرار داده اند.

اینستاگرام

پس از تحلیل اولیه نتایج آزمایش توسط کامپیوتر و با استفاده از هوش مصنوعی، مشخص شد افراد مستعد افسردگی به مراتب تعداد عکس های بیشتری نسبت به افراد معمولی به اشتراک می گذارند. این عکس ها ویژگی های خاصی دارند از جمله داشتن فضای تیره و تار و یا استفاده از فیلتر(inkwell) که برای سیاه و سفید کردن عکسها کاربرد دارد. افراد معمولی با روحیه های شادتر بیشتر از فیلتر (Valencia) که برای روشن تر کردن عکس به کار می رود استفاده می کنند. کاربران افسرده همچنین از به اشتراک گذاری عکس هایی که در آنها چهره به طور مشخص و واضح وجود دارد اجتناب می کنند که ممکن است نشان دهنده تمایل این افراد به انزوا و ارتباط کمتر با سایرین باشد.

اینستاگرام

نتایج این مطالعه را نمی توان به تمامی کاربران اینستاگرام نسبت داد. این تحقیق حقایق غیر قابل انکاری را مشخص کرده است اما باید توجه داشت که این افراد شمار اندکی از تمام کاربران این شبکه اجتماعی عظیم را تشکیل داده و نتایج بدست آمده از آنها قابل تعمیم نخواهد بود. همچنین باید گفت که این افراد ویژگی هایی داشتند که به واسطه آن ویژگی ها وارد این آزمایش شده و مطالعه بر روی آنها صورت گرفته است؛ به عنوان مثال تشخیص اولیه پزشکی در مورد افسرده بودن و یا نبودن افراد، میزان فعالیت آنها در اینستاگرام، تمایل آنها برای شرکت در این تحقیق و چندین عامل دیگر از فاکتور های مهم شرکت در این تحقیق بود.

اینستاگرام

در انتها باید افزود جامعه جهانی هر روزه بیش از قبل به سمت دیجیتالی شدن پیش می رود و شاید همین سرعت تغییرات و پیشرفت و همچنین درگیری های گسترده و چندجانبه افراد در این زندگی ماشینی منجر به بروز بیماری های ذهنی از جمله افسردگی شود. اما نباید از جنبه های مثبت استفاده از این امکانات نیز چشم پوشی کرد.

منبع: theverge

این مطالب را نیز بخوانید

ممنون. ایمیل شما با موفقیت ثبت شد.

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : اینستاگرام,گواه,سلامت,بیماری,روان,افراد, نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 221 تاريخ : دوشنبه 30 مرداد 1396 ساعت: 17:04