به دنیای آدرنالین خوش‌آمدید

ساخت وبلاگ
9999

احتمالاً با خود فکر می‌کنید تنها با رانندگی در یک مسابقه اتومبیل‌رانی و یا پریدن از ارتفاع است که آدرنالین در خون شما آزاد می‌شود. اما تجربه چشیدن طعم آدرنالین زمانی که تنها یک جا ثابت ایستاده‌اید به‌مراتب عجیب و قابل لمس‌تر است. مسابقات جایزه بزرگ ربات‌های پرنده را می‌توان یکی از نوظهورترین رشته‌های ورزشی دنیا دانست که تجربه عجیب و بسیار متفاوتی را برای علاقه‌مندان دنیای فناوری به وجود آورده است.

پهپاد، کوادکوپتر یا Drone همه واژه‌هایی هستند که به ربات‌های پرنده اطلاق می‌شوند. ربات‌هایی که ایده ساخت آن‌ها قدمت بسیار داشته اما تنها چند سال است که به حقیقت تبدیل شده و در اختیار عموم مردم قرارگرفته‌اند. نقطه عطف این تکنولوژی را می‌توان سال ۲۰۱۳ و مهم‌ترین نمایشگاه دنیای تکنولوژی یعنی CES دانست. نمایشگاهی که در آن شرکت‌های متعددی به معرفی ربات‌های پروازی خود پرداختند. اگرچه اصلی‌ترین هدف ساخت ربات‌های پرنده مسائلی نظیر امداد و نجات، عکس‌برداری، مصارف نظامی و غیره بود اما از همان ابتدای معرفی و با فراگیر شدن این تکنولوژی دوستداران بازی و مسابقات به سوی آن جلب شدند. این چنین بود که رقابت‌هایی تحت عنوان Drone Prix یا رقابت جایزه بزرگ ربات‌های پرنده شکل گرفت. نخستین سری این مسابقات در سال ۲۰۱۴ و در کشور استرالیا با نام RotorCross ابداع شد.

حال این رقابت‌های بسیار جذاب که بیشتر به یک بازی رایانه‌ای یا فیلمی علمی تخیلی شباهت دارد به لطف حمایت‌های فروشگاه اینترنتی بامیلو (حامی مالی نخست)، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین شهرداری تهران و البته به میزبانی دانشگاه صنعتی مالک اشتر از تاریخ ۶ لغایت ۸ مرداد ماه در مجموعه ورزشی ساصد برگزار خواهد شد. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر به این لینک مراجعه کنید.

^7282B793BE17A813D3264E0DC212B12E20623B33BB1459B2A7^pimgpsh_fullsize_distr
مسابقه ربات‌های پرنده در ایران

حال می‌خواهیم ببینیم این رقابت در ایران به چه صورت قرار است برگزار شود و با برخی از قوانین آن آشنا شویم. این رقابت در دو کلاس سرعت (Race) و فضای بسته (Indoor) برگزار می‌شود که هرکدام توانایی‌های مختلف ربات‌های پرنده را به چالش می‌کشند. در لیگ سرعت رقابت مشابه یک مسابقه اتومبیل‌رانی بود و اصلی‌ترین تمرکز شرکت‌کنندگان بر روی سرعت، قدرت مانور ربات‌های پرنده، پشت سر گذاشتن موانع درنهایت عبور از خط پایان معطوف شده است. اما لیگ InDoor که در محیطی بسته برگزار می‌شود تا باد و دیگر شرایط آب و هوایی بر روی ربات‌های پرنده تأثیر نگذارد، دقت و میزان هوش پهپادها را به چالش می‌کشد.

8

قوانین لیگ سرعت

در لیگ سرعت ۳۲ تیم مختلف به رقابت می‌پردازند که هر تیم متشکل از چهار نفر است. عموماً از بین این چهار نفر دو نفر تکنسین، یک نفر مسئولیت هدایت پهپاد و دیگری وظیفه نقشه‌خوانی را بر عهده دارد. مسیر مسابقه دارای طولی معادل ۴۵۰ متر بوده و شرکت‌کنندگان باید در دوره مقدماتی این مسیر را ۵ دور، در دور یک چهارم نهایی این مسیر را ۷ دور و در فینال مسیر پیست را ۷ دور طی کنند. مسیر مسابقه دارای چالش‌های متعددی است که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از رطوبت، دمای ۷۰ درجه و عبور از میان موانع محیطی.

ربات‌های پرنده‌ای که در این رقابت شرکت می‌کنند همگی از نظر ابعاد، طول ملخ و وزن (حداکثر ۹۰۰ گرم) باید با استانداردهای مسابقه سازگار باشند. منبع تأمین انرژی این پهپادها باتری ۴ سلولی با حداقل ظرفیتی معادل ۱۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت است. اما مهم‌ترین ویژگی این پهپادها؛ نحوه کنترل آن‌ها است که از طریق فرکانس بی‌سیم ۲٫۴ گیگاهرتزی با کنترل فرد هدایت‌گر ارتباط برقرار می‌کنند. فرد هدایت‌گر هیچ‌گونه دید مستقیمی به ربات پرنده نداشته و کنترل پهپاد از طریق دوربینی که در جلوی آن قرار گرفته صورت می‌پذیرد. بدین شکل که عینکی تحت عنوان FPV (دید اول‌شخص) تصاویر را به‌صورت زنده برای خلبان به نمایش در می‌آورد. شرکت‌کنندگان موظفند ربات‌های پرنده خود با نوارهای رنگی LED مشخص کنند تا در طول مسابقه قابل‌تشخیص باشند. از دیگر قوانین مسابقه می‌توان به Pit Stop یا جایگاه تعمیر پهپادها اشاره کرد که در طول مسابقه هر تیم تنها می‌تواند یک‌بار از این قسمت استفاده کند و نباید هنگام تعمیر دستگاه به‌صورت کامل خاموش شود.

99

قوانین لیگ Indoor

در لیگ Indoor هدف مسابقه کاملاً متفاوت است. در این رقابت دیگر سرعت پهپادها مورد اهمیت نبوده و توانایی‌های حرکتی، قدرت حمل بار و همچنین هوش آن‌ها به چالش کشیده می‌شود. این رقابت از ۹ مرحله مختلف تشکیل‌شده است که هر مرحله امتیاز خود را داشته و در انتها مجموع امتیاز هر تیم محاسبه می‌گردد. در مرحله نخست پهپاد از روی سکوی ثابت یا متحرک به پرواز در می‌آید. سپس هدایت‌کننده‌ها باید پهپاد ها را به سمت محیطی که با آن ساختمان میگویند هدایت کنند. فاصله هدایت‌کننده‌ها از ساختمان ۱۰ متر بوده و اجازه استفاده از عینک FPV را ندارند. هر تیم سه راه برای ورودی به داخل ساختمان دارد. دودکش، پنجره و راهرو که هرکدام به ترتیب چهار، دو و یک امتیازدارند. سپس در داخل ساختمان دو قطعه یک و دو وجود دارد که با برداشتن هرکدام ۵ امتیاز و قرار دادن در داخل سطل مخصوص دو امتیاز به هر تیم تعلق می‌گیرد. در صورت برداشتن قطعه اشتباه تنها سه امتیاز و یا قرار ندادن در محل صحیح تنها یک امتیاز به هر تیم تعقل می‌گیرد.

پس از انجام مأموریت پهپادها از ساختمان خارج شده و باید بر روی سطح ثابت یا متحرک فرود آیند. خروج از پنجره دو امتیاز و از راهرو یک امتیاز خواهد داشت. سطح متحرک نیز چهار امتیاز و سطح ثابت تنها یک امتیاز را برای تیم در بر خواهد داشت. بدیهی است که فرود در خارج از محدوده تعیین شده امتیازی را در بر نخواهد داشت. در انتها نیز تیم‌ها ۱۵ دقیقه فرصت دارند تا از محیط داخل ساختمان نقشه‌ای واضح را ترسیم کنند. در صورت ترسیم به‌صورت سه بعدی دو امتیاز و ترسیم به‌صورت عادی تنها ۱ امتیاز به هر تیم تعلق خواهد گرفت.

در رقابت Indoor دقت پهپادها و تمرکز و مهارت فرد هدایت کننده مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کنند.

جایزه در نظر گرفته شده برای تیم‌های اول تا سوم لیگ سرعت به ترتیب ۱۵۰ میلیون ریال، ۷۰ میلیون ریال و ۳۰ میلیون ریال دریافت خواهند کرد و به تیم‌های اول تا سوم لیگ Indoor نیز به ترتیب مبلغ ۵۰ میلیون ریال، ۳۰ میلیون ریال و ۲۰ میلیون ریال به‌عنوان جایزه نقدی اعطا خواهد شد. مسئولیت حمایت مالی این رقابت را فروشگاه اینترنتی بامیلو (حامی نخست)، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری تهران برعهده‌گرفته و دانشگاه صنعتی مالک اشتر نیز میزبان از رقابت‌ها است. شما می‌توانید در تاریخ شش الی هشتم مرداد ماه با حضور در مجموعه ورزشی ساصد از این رقابت بسیار جذاب و هیجان انگیز لذت برده و از برنامه‌های ویژه‌ای که فروشگاه اینترنتی بامیلو برای شما در نظر گرفته است لذت ببرید. برای شرکت در این رویداد جذاب و شرکت در مسابقه به این لینک مراجعه کنید.

234

Print Friendly

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 196 تاريخ : دوشنبه 4 مرداد 1395 ساعت: 18:47