دهم ژانویه، روز جهانی بهینه سازی مصرف برق

ساخت وبلاگ

بدون شک موضوع انرژی و صرفه جویی در مصرف آن، از جدی ترین موضوعاتی است که انسان معاصر با آن روبه روست. به همین سبب، اختصاص روزی به بهینه سازی مصرف برق اقدام جالب و درخور توجهی به نظر می‌رسد که در این مطلب به آن پرداخته ایم.

زمستان سردی است و بدون شک شما هم فشار زیادی را زیر بار هزینه های تامین گرمایش خانه خود تحمل کرده اید. تعجب نمی‌کنید اگر به شما بگوییم راه‌هایی وجود دارد که در عین حال که مجبور نیستید از سرما یخ بزنید، می‌توانید این هزینه های کمرشکن را تا حد زیادی کاهش دهید؟

روز جهانی بهینه سازی مصرف برق فرصت مناسبی است تا نگاهی دقیقتر به سبک زندگی و خانه خود انداخته و میزان انرژی مصرفی خود را کاهش دهید. این مساله محدود به ماه‌های سرد زمستان نیست، بلکه به شما کمک خواهد کرد تا در تمام طول سال، قبض‌هایی با مبالغ منطقی داشته باشید.

تاریخچه روز بهینه سازی مصرف برق

بهینه سازی مصرف برق

از زمانی که نیاز بشر به گرمایش به وجود آمده، پرداخت هزینه های مربوط به آن نیز موضوعی مورد بحث و مناقشه بوده است. با روی آوردن انسان‌ها به شهرنشینی، گرمایش همیشه دغدغه بشر بوده است؛ از شکستن و انتقال چوب و زغال سنگ به اجاق‌ها و شومینه ها گرفته تا تجهیزات انتقال و بهره برداری از نفت و گاز و تا دنیای مدرن امروز که برق، بیشترین استفاده را برای این منظور دارد.

روز جهانی بهینه سازی مصرف برق تنها محدود به کاهش هزینه های گرمایشی نیست، بلکه باید به این موضوع توجه کرد که هزینه های گرمایش ( و صد البته سرمایش)، از سنگین ترین هزینه هایی است که ما در طول سال می‌پردازیم.

تا پیش از آنکه «انجمن بهینه سازی مصرف انرژی» کانادا برای نخستین بار این روز را به منظور پرداختن به این دغدغه مهم به طور رسمی اعلام نماید، هیچ روز دیگری بدین منظور در جهان در نظر گرفته نشده بود. اما اگر شما هم به فکر کاهش هزینه هایتان در طول سال هستید، این روز فرصت مناسبی برایتان خواهد بود.

در این روز چه کاری می‌توان انجام داد

روز بهینه سازی مصرف برق

اولین و بهترین راه برای جشن گرفتن چنین روزی، بررسی دقیق خانه توسط شما یا هر نیروی متخصصی است که در این زمینه آگاهی کافی داشته باشد. نکات بسیار زیادی هست که باید در سیستم سرمایش و گرمایش خانه شما مد نظر قرار داده شود و ممکن است به سادگی از نظر شما دور بماند. شاید بهترین کار این باشد که در گام نخست، برای خرید ترموستاتی که قابل برنامه ریزی باشد، هزینه کنید. این ترموستات به شما امکان تنظیم دما برای روزهای مختلف سال را داده و بی آنکه سرمایه شما را هدر بدهد، خانه تان را در دمای مناسب نگاه می‌دارد.

قدم بعدی آن است که نگاهی به تجهیزات گرمایشی و سرمایشی و لوازم خانگیتان بیندازید. لوازم کهنه و فرسوده قالبا کارآمد نبوده و قبض‌های سنگینی را برای شما به ارمغان می‌آورند. بنابراین بهتر است با یک برآورد هزینه درست، تجهیزات کهنه و فرسوده تان را با سیستم‌های جدیدتر جایگزین کنید. یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی و هر آنچه که ممکن است منجر به قبض‌های نجومی شود را بازبینی و تا حدامکان نو کنید.

ضمنا اگر قصد خرید لوازم برقی آشپزخانه را دارید مطلب ۶ نکته برای خرید لوازم برقی آشپزخانه را از دست ندهید. پیشنهاد می کنیم قبل از خرید حتما نگاهی به آن بیاندازید تا از نکات مهم و کاربردی در این رابطه غافل نشوید.

۶ نکته برای خرید لوازم برقی آشپزخانه

نکته دیگری که باید در نظر بگیرید، عایق بندی منزل شماست. سیستم عایق بندی قدیمی یا ناکارآمد، ممکن است آسیب جدی به گرمایش و سرمایش خانه شما وارد کند. زمستان بهترین فصل برای آن است که خروجی‌های گرما و سرما از خانه را بررسی کرده و فکری برای فضاهای وسیعی بکنید که از آن‌ها اتلاف انرژی صورت می‌گیرد؛ جایی مثل سقف شیروانی، درز درها و پنجره ها و هر جای دیگری که انرژی را هدر داده و اصلاح آن، صرفه جویی جدی در هزینه ها را به دنبال خواهد داشت.

این فقط چند پیشنهاد ساده برای شروع است، با کمی اندیشه و درایت، می‌توانید بهترین اقداماتی را که مناسب شما و فضای زندگیتان است، پیدا کنید.

منبع: Days of the year

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 219 تاريخ : دوشنبه 23 بهمن 1396 ساعت: 13:40