بامیلو برای تمام ایران : استان کرمان

ساخت وبلاگ

استان کرمان در جنوب شرقی ایران واقع شده و از شمال با استان‌های خراسان و یزد، از جنوب با استان هرمزگان، از شرق با سیستان و بلوچستان و از غرب با استان فارس همسایه است.

این استان پس از استان خراسان دومین استان پهناور کشور می‌باشد که در حدود ۱۱ درصد از خاک ایران را در بر گرفته است. کرمان نهمین استان پرجمعیت کشور محسوب می‌شود و از استان‌های مهم و تاریخی کشور به شمار می‌آید. استان کرمان مرکز جنوب‌شرق کشور است و به نوعی مرجع صنعتی، فرهنگی، سیاسی، کشاورزی دانشگاهی-علمی، مذهبی و سایر شاخص‌ها در میان استان‌های منطقه جنوب شرق کشور است. استان کرمان همچنین بیش از ۶۶۰ اثر ملی ثبت شده دارد و از استان‌های تاریخی ایران است. استان کرمان ۶ اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو دارد و رتبه نخست ایران را از این حیث دارد. مرکز استان کرمان، کلانشهر کرمان است که مهمترین شهر جنوب شرق کشور و از شهرهای بزرگ ایران محسوب می‌شود.

مجموعه گنجعلی خان

استان کرمان

مجموعه گنجعلی‌خان کرمان دارای چندین بنای مختلف است که از عهد صفوی به یادگار مانده است. میدان گنجعلی خان که به شکل مستطیل است، مجموعه‌ای از عناصر شهر را به دور خود جمع کرده است. بازار گنجعلی‌خان این مجموعه، همچون سایر بازارهای سنتی ایران، معماری دیدنی و جذابی دارد که صرف قدم زدن در آن تجربه‌ای لذت‌بخش را برایتان به ارمغان می‌آورد.

جاذبه های گردشگری استان کرمان

حمام این مجموعه نیز اکنون به موزه مردم‌شناسی کرمان تبدیل شده و در کنار بازدید از موزه، زیبایی بنا نیز بسیار دیدنی و ستودنی است. دیگر بخش‌های این مجموعه شامل آب‌انبار، مدرسه، ضرابخانه، کاروانسرا و سرای گنجعلی‌خان است که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

ارگ بم

جاذبه های استان کرمان

ارگ بم بنایی خشتی و با شکوه است که متاسفانه بخش زیادی از آن در زلزله سال ۱۳۸۲ تخریب شد. این بنا اکنون در حال بازسازی است و بازدید از ان خالی از لطف نخواهد بود. ارگ بم بزرگترین بنای خشتی دنیا بوده است. این مجموعه در واقع دژی بزرگ و پرابهت است که ارگ، بخشی از آن را تشکیل داده است. اما کلیه این مجموعه را ارگ بم می‌نامند.

باغ شازده ماهان

جاذبه های گردشگری استان کرمان باغ شازده ماهان

باغ شاهزاده یا شازده در دو کیلومتری شهر ماهان قرار دارد. این باغ متعلق به دوره‌ی قاجار است. باغ شاهزاده جزو ۹ باغ ایرانی است که در یونسکو ثبت جهانی شده است. اطلاعات باغ به ۳۵ زبان ترجمه شده و در نقشه گردشگری این سازمان قرار دارد. باغ فتح آباد کرمان، الگوی ساخت باغ شازده بوده است.

دیگر جاذبه های گردشگری استان کرمان: گنبد جبلیه، مسجد جامع کرمان، مسجدجامع تاریخی کرمان، نمای شب، مسجد جامع مظفری، مسجد جامع ملک، آرامگاه شاه نعمت‌الله‌ولی، بازار کرمان، آتشکده زرتشتیان، حصار شهر قدیم کرمان، یخدان مویدی کرمان، یخدان زریسف، ارگ راین، مجموعه ابراهیم خان، تخت درگاه قلی بیگ، آرامگاه خواجه اتابک.

صنایع دستی استان کرمان

قالی بافی

صنایع دستی استان کرمان

قالی کرمان از قدیم به عنوان نفیس ترین و ظریف ترین قالی ایران و دنیا شهرت داشته که در سال‌های اخیر تا حدودی از اهمیت و کیفیت آن کاسته شده است. کرمان پشم بسیار مرغوبی برای قالی بافی دارد. نوع آن شبیه پشم خراسان است و از پشم کرمانشاه قدری سبک‌تر و ظریف‌تر می‌باشد. دو شهر بم و رفسنجان مراکز اصلی تهیه پشم کرمان به شمار می‌آیند. شهرت قالی کرمان به رنگ آمیزی و طرح آن است. طرح و رنگ قالی کرمان یکی از زیبا ترین، خوش رنگ ترین و سبک ترین بافته‌های جهان به شمار می‌آید.

ظروف مسی

صنایع دستی استان کرمان ظروف مسی

پای به بازار قدیم کرمان که بگذارید صدای ابزار ساخت اشیای مسی در گوشتان می پیچد. هنر مس گری از قدیم الایام در کرمان رواج دارد و استادکاران در این استان هنوز هم مشغول تولید محصولاتی  همچون کشکول، سینی، تابلو، قابلمه، ظروف غذا خوریاز مس هستند. بهتر است قبل از سفر به کرمان خودتان را برای خرید مس آماده کنید و گرنه یکی از مرغوب ترین مس ها را از دست خواهید داد. یکی از دلایل استقبال گردشگران از ظروف مسی فواید طبخ غذا در آنها است.

قلم زنی

صنایع دستی استان کرمان قلم زنی

قلم زنی هنری دیرین است که در آن به وسیله ی نوک ظریف قلم فولاد و ضربات چکش های سبک بر روی سطح فلز نقش و نگار های چشم نواز می اندازند. خاستگاه آن را کرمان می دانند. قلم زنی در ابتدا به صورت خطوط ساده و یا خطوط موج دار دور ظرف گرد مانند بشقاب و کاسه انجام می شد اما این هنر پس از ورود از کرمان به اصفهان به اوج خود رسید و امروزه نقش و نگارهای بسیاری در آن دیده می شود.

دیگر صنایع دستی استان کرمان: گلیم بافی، جاجیم بافی، پته دوزی، عریض بافی، شال بافی، گبر دوزی، آجیده دوزی، ترمه، حصیر بافی، معرق چوب، مشبک چوب، خوس دوزی، ساخت ساز های سنتی، ساخت انواع چاقو، انبر و قند شکن.

سوغاتی های استان کرمان

قاووت

سوغاتی های استان کرمان

تولید این فراورده‌ی غذایی، که به شکل پودر است و در لهجه‌ی کرمانی به آن «قووتو» می‌گویند قدمت زیادی دارد. این پودر خوراکی به عنوان داروی گیاهی و تقویت‌کننده‌ی طبیعی، به کشورهای دیگر صادر می‌شود. برای تهیه‌ی قاووت، انواع مغزها، ادویه‌ی مختلف، گیاهان دارویی، بذر گیاهان، گندم، جو، کنجد، نخودچی، شکر و قهوه را پس از مخلوط کردن، آسیاب می‌کنند. قاووت انواع مختلف و طعم‌های گوناگونی دارد که تفاوتشان در همین مواد تشکیل دهنده است.

کلمپه

سوغاتی استان کرمان

این شیرینی سنتی، در واقع نوعی کلوچه است که پخت آن در برخی از مناطق استان مانند شهرستان بم رواج دارد. تفاوت اصلی این کلوچه در موادی است که درون آن قرار می‌دهند.مخلوطی از خرما و گردوی چرخ شده، لایه‌ی میانی این کلوچه را تشکیل می‌دهند که با هل، گلاب یا دارچین معطر شده است. در تزیین کلمپه از پودر پسته یا کنجد استفاده می‌کنند و نوع مخصوصی دارد که در آن زعفران و روغن حیوانی به کار می‌رود.

زیره

سوغاتی های استان کرمان زیره

میوه‌ی گیاهی بوته‌ای و کوتاه قد از خانواده‌ی چتریان است که خواص دارویی دارد و به عنوان ادویه در آشپزی استفاده می‌شود. زیره دو نوع سبز و سیاه دارد که نوع سیاه آن به زیره‌ی ایرانی شهرت دارد و بیشترین حجم تولید آن مربوط به استان کرمان است. بهترین و مرغوب‌ترین زیره‌ی سیاه، نوع کوهی آن است که در مناطق کوهستانی شهرستان بافت استان کرمان به صورت خودرو رشد می‌کند و عشایر کوچ‌رو کار برداشت آن را که بسیار دشوار است، بر عهده دارند.

دیگر سوغاتی های استان کرمان نیز شامل این موارد است: کماچ، قطاب، فالوده شیرازی، پسته، گردو، خرما، مرکبات.

بامیلو برای تمام ایران، امروز استان کرمان

بازار اینترنتی بامیلو با شعار «ارسال رایگان، هر روز یک استان» و با هدف ارزش نهادن به مشتریان عزیز استان های سرتاسر کشور، برنامۀ ویژه ای تدارک دیده است. در این طرح، هر روز یک استان سفارش های خود را به صورت «ارسال رایگان» دریافت خواهد کرد. بنابراین، اگر شما هم در استان کرمان زندگی می کنید؛ امروز می توانید سفارش های خود را بدون هزینۀ ارسال دریافت کنید.

تمامی سفارش های ثبت شده تا پایان امروز (۲۲ بهمن) از استان کرمان که بالاتر از ۱۰ هزار تومان باشند؛ به صورت رایگان ارسال می گردند.

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 284 تاريخ : دوشنبه 23 بهمن 1396 ساعت: 13:40