طرح رجیستری موبایل ایران چه اتفاقاتی در بازار گوشی رقم خواهد زد؟

ساخت وبلاگ

طرح رجیستری موبایل ایران را همه راجع بهش شنیده اید. طرحی که بیش از ۱۰ سال است از این دولت به اون دولت پاسکاری می شده و بالاخره بعد از کلی شایعه و حرف و حدیث پشت آن، دو سه روزیه که راه اندازی شده. طرح رجیستری موبایل ایران بیشتر از آنکه خودش در بین اخبار بچرخد، حواشی اش در بازار گوشی و تلفن همراه چرخید و ترسش افتاد به جان کاربران و ملت. ترس بی موردی که متاسفانه تلاش چندانی برای از بین رفتن آن توسط مسئولین نشده است. ما در تیم بامیلو این وظیفه خطیر را بر عهده گرفته و چم و خم این ماجرا را برایتان قشنگ باز می کنیم. آن هم با زبان ساده و خودمانی،

ویزر ارتباطات طرح رجیستری موبایل ایران

ببینید طرح رجیستری موبایل ایران قرار است که یک کار کند و بس. دست قاچاقچیان مبارک را از بازار قاچاق گوشی و موبایل کوتاه کند. شاید باورتان نشود ولی رقم این بازار قاچاق به میلیارد دلار هم می رسد و دست چند نفر خاص افتاده که زور کسی به آن ها نمی رسید. اما زهی خیال باطل چرا که طرح رجیستری موبایل ایران قرار است زور بازوی قانون را به این بازار بلبشو نشان بدهد. آمار ارائه شده توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا، حاکی از آن است که هم اکنون بیش از ۹۰ درصد بازار تلفن‌های همراه ایران را موبایل‌های قاچاق تشکیل می‌دهد و این شرایط علاوه بر بهره نبردن کاربران از خدمات پس از فروش، باعث می‌شود بخش اعظمی از درآمد‌های حاصل از فروش موبایل به جیب قاچاقچیان وارد شود.

طرح رجیستری موبایل ایران

اما دقیقا جریان از چه قرار است؟ کد IMEI گوشی که یا رو جعبه چسبانده شده و یا زیر باطری به نوعی شماره شناسنامه هر گوشی محسوب می شود. ثبت این کد در هنگام ورود به کشور (همانجا که بارها خالی می شود و بدان گمرک می گویند) در هر گوشی باعث می شود که دولت بفهمد کدام یک از گوشی ها از راه قانونی وارد کشور شده است. تمام IMEI ها لیست شده و در یک سامانه جمع می شوند. حالا وقتی شما گوشی را می خرید و روشن می کنید و سیم کارتتان را درون آن می اندازید، IMEI گوشی با لیستی که در سامانه ثبت شده چک شده و اگر در آن لیست نباشد، واویلا می شود.

طرح رجیستری موبایل ایران IMEIواویلایی که خدمتتان عرض شد یعنی اینکه گوشی شما از راه قاچاق وارد بازار شده و عوارض گمرکی آن پرداخت نشده است. در این شرایط چه گلی باید به سرمان بزنیم؟ پس دادن گوشی به فروشنده و نشان دادن پیامکی که برایمان آمده (نگفتم؟ وقتی IMEI گوشی در سامانه نباشد پیامکی برای طرف ارسال می شود که به او فرصت یک ماهه می دهد تا گوشی را ثبت رسمی کند.) . در این حالت فروشنده موظف است که ماجرا را هر جور که صلاح می داند ختم به خیر کند! یعنی یا با کسی که آن را خریداری کرده تماس می گیرد و یا شخصا خودش عوارض را پرداخت می کند و یا اینکه گوشی دیگری را به شما می دهد.

معرفی گوشی هواوی میت ۱۰

ویژگی های آیفون ۱۰ از دیدگاه یک کاربر اندرویدی

گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۸ در ایران معرفی شد

گوگل پیکسل ۲ و پیکسل ۲ ایکس‌ال

نقد و بررسی آیفون ۸ و ۸ پلاس

البته اصولا قرار است هیچ یک از این اتفاقات نیفتد چرا که زین پس فروشنده موظف است که سیم کارت شما را داخل گوشی انداخته و وقتی سیم کارت راه افتاد آن را به شما بدهد. در ضمن برای این کار حق ندارد قرونی پول اضافه بگیرد. اگر گرفت سریعا آن را به ستاد قاچاق کالا و ارز و یا وزارت ارتباطات گزارش کنید تا توجیه اش کنند. این مساله بارها و بارها توسط مسئولین بدان تاکید ویژه شده و در صورت انجام آن عواقب زیاد خوبی برای فروشنده خاطی وجود نخواهد داشت.

طرح رجیستری موبایل ایران قاچاق

حواستان باشد که اگر در این بازده زمانی یک ماهه این کارها را نکنید خدمات مخابراتی به گوشی تان دیگر داده نمی شود. اصولا طرح رجیستری فقط برای ارایه خدمات مخابراتی روی گوشی تان است مثل راه انداختن اینترنت و برقراری تماس و… . منظورم اینست که اگر گوشی خریدید و سیم کارت داخلش ننداختید و نشستید فقط با آن بازی کردید مشکلی پیش نمی آید. گرچه بعید می دانم کسی این کار را بکند!

گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۸ در ایران معرفی شد

برای بهتر ملتفت شدن موضوع بیایید مراحل خرید گوشی از امروز را به بعد با هم یک مروری بکنیم:

  • ۱- گزینش کد IMEI از جعبه گوشی (البته اگر مطمئن هستید که جعبه مال خودش است) یا تنظیمات موبایل یا روی جای باطری
  • ۲- نهایتا اگر هیچ کدام از راه های بالا را بلد نبودید بشینید با زدن #۰۶#* IMEI گوشی خودتان را در بیاورید
  • ۳- حالا کد IMEI را با کد درج شده روی جعبه مقایسه کنید تا به اطمینان مورد اول برسید و خیالتان راحت شود که گوشی را بهتان نمی اندازند.
  • ۴- گذاشتن سیم کارت در گوشی و دریافت اس‌ام‌اس اصالت موبایل و شادی کردن پس از آن و هورا!

حالا لابد از خود می پرسید که خب که چی؟ داشتیم زندگی مان را می کردیم و بدون طرح رجیستری موبایل ایران هم کلی خوشحال بودیم. چه شد که یکهو بعد ده سال یادشان افتاد تا این چرخ این طرح را راه بندازند؟ ببینید اولا که این مسئله در همه جای آدم حسابی دنیا وجود دارد (حتی آنگولا)

سیمکارت طرح رجیستری موبایل ایران

دوما جو روانی که علیه طرح رجیستری موبایل ایران راه افتاده باعث شده که حرف و حدیث درباره آن زیاد زده شود و مردم را از آن بترسانند در صورتی که نود درصد آن ها کذب است و ده درصد الباقی هم درست به مردم القا نشده. مثلا می گویند که رجیستری همراه با خود گرانی گوشی را به بار می آورد. مسئولین ذی ربط از جمله وزیر ارتباطات تا افراد دیگر همگی متفق القول وعده ثابت ماندن قیمت ها را داده اند. وارد کنندگان هم با بالا بردن میزان وارادات و گسترش فعالیت خودشان در بازار تعادلی را بین عرضه و تقاضا فراهم می سازند که باعث می شود تا قیمت ها تکان چندانی نخورد.

گرانی هایی که در برخی مدل ها در حال حاضر دیده می شود تحت تاثیر همین جوها و البته مسایل دیگری چون سخنرانی ترامپ و بالا پایین رفتن ارز و همچنین خبرهای ناشی از بسته شدن مرزهای کردستان (که یکی از اصلی ترین مکان های واردات گوشی است) می باشد و ربطی به طرح رجیستری موبایل ایران ندارد و احتمالا به زودی به جایگاه قبلی و واقعی خود باز می گردد.

اپراتور طرح رجیستری موبایل ایران

برفرض هم اگر شاهد افزایش قیمت ناچیزی در انواع موبایل باشیم (که باور بفرمایید امکان ندارد به ۵ درصد هم برسد) در عوض از اصالت صد در صدی کالا آگاه خواهیم بود و خدمات پس از فروش بسیار بهتری را نسبت به قبل خواهیم داشت. مسایلی که کمتر مورد توجه کاربران ایرانی بوده و از این به بعد به یمن این طرح برجسته تر خواهد شد.

سوما بحث سلامتی مردم مطرح است. کشور ما و دورانی که اصولا بشر در آن زندگی می کند به اندازه کافی مورد هجوم امواج ماهواره و پارازیت و غذاهای غیر ارگانیک و… هست. موبایل هم که الان دست هر کسی است و تبدیل به یک کالای ضروری در زندگی مردم شده و می شود آن را نزدیک ترین دیوایس به بدن و اعضای بدن دانست. تمامی موبایل های دنیا از ارزان ترین تا برندترین آنها در ینگه دنیا تست های سلامت و به اصطلاح SAR را می گذارنند و کاربران بین المللی هم به این رقم در کنار اینچ و مگاپیکسل و رم و سی پی یو گوشی دقت و توجه زیادی دارند (برعکس ایرانیان که هرچیزی برایشان مهم است جز همین تست SAR که با زندگی مان به طور مستقیم سر و کار دارد!)

زنگ خور طرح رجیستری موبایل ایران

با اجرای این طرح، از هر سری موبایل‌ موجود در بازار، نمونه‌ای از لحاظ میزان «نرخ جذب ویژه» (SAR) آزمایش می‌شود تا فقط موبایل‌هایی اجازه ورود به کشور را داشته باشند که برای کاربران خطرناک نباشند. تلفن‌های همراه قاچاقی موجود در بازار قاعدتاً توسط گمرک تست نمی‌شوند و در این میان موبایل‌هایی با ۱۴ برابر استاندارد تست SAR مشاهده می‌کنیم. استفاده از این تلفن‌های همراه می‌تواند سلامت کاربر را به خطر بیاندازد.

بیایید در آخر نگاهی به چند سوال احتمالا بیشتر ذهن کاربران داشته باشیم و جواب هایی سر راست و صریح و همچنین موثق به آنها بدهیم تا تکلیف همه چیز مشخص شود!

در طرح رجیستری موبایل ایران تکلیف گوشی های الان چه می شود؟

تلفن همراه طرح رجیستری موبایل ایران

گوشی های روشن در حال حاضر یا فروخته نشده و در ویترین جا خشک کرده در طی یک عملیات که چندین ماه از آغاز اجرای آن می گذرد توسط سیستم پایش و ثبت اطلاعات شده اند تا هیچ مشکلی برای احد الناسی پیش نیاید. بهتر است اگر تا به امروز یک گوشی اکبند در خانه نگه داشته اید بهش هر روز زل می زنید را بردارید و لااقل یک بار روشن کنید. هر گوشی که یک بار به شبکه مخابراتی وصل شود در این سیستم ثبت می شود.

قرار است مدل خاصی از موبایل از بازار حذف شود؟

گوشی طرح رجیستری موبایل ایرانشاید بله شاید خیر. خود مسئولین گفته اند که اگر طرح ناگهان و بطور کلی انجام شود موبایل‌های قابل استفاده کم می‌شود و همه‌ی قیمت‌ها بالا می‌رود، در نتیجه بسیاری از فروشندگان به مرض ورشکستی می‌رسند. از همین رو تصمیم گرفتند که اجرای طرح مدل به مدل اعلام شود تا واردکنندگان و فروشندگان با نهاد‌ها هماهنگ شودند و سعی کنند حجم وارادات خود را بالا برند تا برندی نایاب نشده و نظم بازار حفظ شود. حال در اینکه در حین اجرای طرح مدلی کلا از رده خارج شود هم احتمالش هست؟ گویا گفته اند که بله! ولی فعلا هیچی مشخص نیست و اگر هم زبانم لال مدل گوشی ممنوع اعلام شود اتفاقی برای مدلهای همان گوشی که فعلا روشن هستند نمی افتد. شایعات زیادی پخش شده که اپل در این دسته قرار می گیرد که از شکم مردم بر آمده و هیچ منبع موثق و منطقی ندارد.

گوشی موبایل مسافرتی چه می شود؟ آنهایی که مسافر با خودش می آورد یا خودمان شخصا و به شکل لاکچری از خارج خرید کرده و یا به ما هدیه می دهند؟

طرح رجیستری موبایل ایران آنتن

در اینجا به مبحث نسبتا ترش و شیرین لیست خاکستری می رسیم. موبایل‌هایی که از طریق گمرک وارد کشور نشده‌اند (در جیب مسافر بودند و یا در چمدان مبارک آنها) در صورت فعال شدن با یک سیم‌کارت ایرانی تا یکماه قادر به سرویس گیری خواهند بود اما کد آنها در لیستی موسوم به لیست خاکستری قرار خواهد گرفت. در آن صورت به آن کسی که هدیه را به شما داده زنگ بزنید و بگویید: قربانت برو عوارضش هم پرداخت کن! درست فهمیدید اگر از یک گوشی مسافرتی بیشتر از یک ماه بخواهد استفاده شود مجبور به ثبت آن گوشی در سایت گمرک و پرداخت عوارض ۱۶ درصدی قیمت محصول است تا آن گوشی از لیست خاکستری خارج شود. البته این مسئله فعلا مطرح شده تا اجرایی شدنش دو ماهی طول می کشد و شاید تا آن موقع مسئله منطقی تر و عقلانی تر حل شود!

حال می رسیم به یک سوال که برای طرفداران بامیلو بیشتر از همه مهم است….

با اجرای طرح رجیستری موبایل ایران در خرید اینترنتی موبایل چه کار کنیم؟ ما که پیش فروشنده نیستیم؟

به گفته‌ بسیاری از کارشناسان حوزه‌ بازار موبایل، در حال حاضر مطمئن‌ترین روش برای خرید گوشی همراه، خرید اینترنتی از فروشگاه‌های آنلاین معتبر است. گوشی‌هایی که در فروشگاه‌های اینترنتی مجاز با گارانتی رسمی فروخته می‌شوند، به صورت قانونی وارد شده‌اند و بنابراین مشکلی از نظر رجیستری و فعال شدن در شبکه‌ مخابراتی ایران ندارند. گارانتی های رسمی نمی توانند گوشی ها را دلبخواهی و قاچاقی وارد کنند و همین مساله می تواند خیال کاربر را تا حد بسیار زیادی آسوده خاطر سازد.

طرح رجیستری موبایل ایران خرید اینترنتی

اصلا راستش بین خودمان باشد از قبل از اجرای طرح رجیستری موبایل ایران بسیاری از مغازه داران شروع کردن گوشی های قدیمی نفروخته شان را باز کردند و سیم کارت درونش انداختند و دوباره بسته بندی کردند. امری که توسط ستاد قاچاق کالا و ارز هم مانیتور شده و اعلام شده که جاهای مشکوکی که به یکباره تعداد انبوهی گوشی را فعال کردند مورد بازخواست قرار می گیرند برای اینکه تابلو شده که آن اجناس را از وادی های غیر قانونی وارد کردند و عوارضش را پرداخت نکردند! البته این مسائل در بازار سنتی موبایل رخ داده و هیچ مورد مشابهی در بین فروشگاه های اینترنتی و نمایندگی های رسمی کارانتی ها و برندها من جمله در بامیلو اتفاق نیفتاده است.

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : رجیستری,اتفاقاتی, نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 208 تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1396 ساعت: 4:14