نخستین دوره مسابقات جایزه بزرگ پهپادها در دو لیگ سرعت و Indoor (فضای بسته) در ایران

ساخت وبلاگ
^7282B793BE17A813D3264E0DC212B12E20623B33BB1459B2A7^pimgpsh_fullsize_distr

رقابتی بی‌نظیر باهدف پرورش نبوغ دانشجویان خلاق کشور. رقابتی که مشابه آن در ایران بسیار نادر بوده و تأثیر وصف‌ناپذیری در پیشرفت صنعت دارد. این‌گونه رقابت‌ها اگرچه در ظاهر یک مسابقه دانشجویی با جوایزی ناقابل برگزار می‌شوند، اما اصلی‌ترین هدف حمایت‌کننده‌ها، پرورش ایده‌های خلاقانه، حمایت از تولیدات داخلی، ایجاد ارتباط بین دانشجویان و صنعت و البته معرفی ایران به‌عنوان یکی از قطب‌های علم رباتیک در دنیا است. تجربه نشان داده است که جوانان ایرانی در صورت حمایت از سوی مسئولین توانایی‌های خارق‌العاده‌ای را می‌توانند از خود به نمایش بگذارند. این رقابت قرار است تحت عنوان نخستین رقابت جایزه بزرگ ربات‌های پرنده (پهپادها) از تاریخ ۶ لغایت ۸ مرداد ماه در مجموعه ورزشی ساصد و به میزبانی دانشگاه صنعتی مالک اشتر پذیرای دانشجویان و نخبگان سراسر کشور باشد.

این رقابت‌ها دارای دو کلاس سرعت (Race) و فضای بسته (Indoor) بوده که لیگ سرعت با ۳۲ تیم شرکت‌کننده و لیگ indoor با ۱۷ تیم برگزار خواهد شد. لیگ سرعت مشابه یک رقابت اتومبیل‌رانی بوده و در آن سرعت و قدرت مانور پهپادها کلیدی‌ترین نقش را ایفا می‌کنند. این لیگ دارای یک مسیر مشخص بوده و تیم‌ها موظفند این مسیر یا بهتر بگوییم پیست را ۵ دور در مرحله مقدماتی و ۱۰ دور در فینال طی کنند. در این رقابت پهپادها تصاویر را توسط دوربینی که در جلوی آن‌ها نصب‌شده به عینکی موسوم به FVP که بر روی چشم فرد هدایت‌کننده قرار می‌گیرد، مخابره می‌کند.

اما در لیگ دوم یا همان Indoor که روز سوم مسابقه یعنی هشتم مرداد ماه برگزار می‌شود، تیم‌ها موظفند مأموریتی ۹ گانه را انجام بدهند. در این رقابت دقت ربات‌های پرنده و همچنین میزان هوش مصنوعی آن‌ها محک زده می‌شوند. در این رقابت تیم‌ها موظفند در قالب ۹ مرحله مجزا وارد یک ساختمان شده و پس از انجام ماموریت ها تعیین شده از ساختمان خارج شوند.

خوشبختانه تاکنون در حوزه عمل رباتیک ایران توانسته تصویر بسیار خوبی را از خود در دنیا نشان دهد و هم اکنون به‌عنوان یکی از قدرت‌ها به شمار می‌رود. دلیل اصلی این موفقیت تا به امروز چیزی نبوده جز نبوغ بی به دلیل جوانان ایرانی و البته علاقه آن‌ها به این حوزه. حال وقتی پای حامیانی مالی نظیر بامیلو به میان می‌آید می‌توان بر روی آینده آن‌ها نیز حساب باز کرد. زیرا تاکنون علی‌رغم موفقیت‌های این جوانان در رقابت‌های بین‌المللی هیچ خروجی و محصول  و خروجی از آن‌ها به چشم نمی‌خورد. اینجاست که برای تعمیم این ایده‌های بکر و خلاقانه به صنعت و تولید انبوه آن‌ها در دنیا نیاز به یک واسطه و درواقع همان حامی به‌شدت احساس می‌شود.

به همین منظور فروشگاه اینترنتی بامیلو (به‌عنوان اسپانسر اول)، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری منطقه یک تهران، حامیان مالی این مسابقات هستند و تیم‌های اول تا سوم لیگ سرعت به ترتیب ۱۵۰ میلیون ریال، ۷۰ میلیون ریال و ۳۰ میلیون ریال دریافت خواهند کرد و به تیم‌های اول تا سوم لیگ Indoor نیز به ترتیب مبلغ ۵۰ میلیون ریال، ۳۰ میلیون ریال و ۲۰ میلیون ریال به عنوان جایزه نقدی اعطا خواهد شد.

تاریخچه

زمان چندانی از معرفی ربات‌های پرنده در جهان نگذشته بود که مسابقات متفاوتی به نام Drone Prix شکل گرفت. مسابقاتی که بیشتر به فیلم‌های علمی تخیلی شباهت داشته و در آن ربات‌های پرنده با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. حال باافتخار می‌گوییم که این رقابت بسیار جذاب با کمک نهادهای مختلف علی‌الخصوص فروشگاه اینترنتی بامیلو برای نخستین بار در حال برگزاری در کشور عزیزمان ایران است. اصلی‌ترین هدف برگزاری این رقابت، ایجاد پل ارتباطی بین صنایع بزرگ کشور و دانشگاه‌ها در حوزه فنّاوری علی‌الخصوص ربات‌های پرنده است. فنّاوری که بدون شک در آینده نزدیک نقش مهمی را در زندگی مردم جهان ایفا خواهند کرد. هم‌اکنون شرکت‌های بزرگی نظیر آمازون در حال کار بر روی مدل‌های مفهومی متعددی هستند تا تحویل کالای خود را با این ربات‌های پرنده انجام دهند تا علاوه صرفه‌جویی در انرژی، هزینه و کاهش آلودگی هوا، به تحویل سریع‌تر محصولات نیز کمک کنند.

از دیگر موارد مصرف ربات‌ها پرنده که تا به
امروز بر رو آن‌ها کار شده است می‌توان به صنعت کشاورزی و کنترل میزان رشد و آب دهی محصولات در زمین‌ها زراعی وسیع اشاره کرد. موضوعی که می‌تواند به میزان چشمگیری از اتلاف وقت و انرژی جلوگیری، و به افزایش دقت در زراعت محصولات کمک کند.  از دیگر موارد استفاده موفق ربات‌های پرنده تا به امروز، می‌توان به مستندهای شبکه BBC اشاره کرد. مستندهایی با تصاویر خیره‌کننده که موی را بر تن هر بیننده سیخ می‌کنند.

Untitled-1

اما دلیل برگزاری این‌گونه رقابت‌ها در ایران چیست؟

این رقابت که IDP یا رقابت جایزه بزرگ ربات‌های پرنده ایران نام دارد به کمک سازمان صنایع دفاع؛ دانشگاه صنعتی مالک اشتر، فروشگاه اینترنتی بامیلو و شهرداری تهران قرار است از تاریخ پنجم تا هشتم مرداد ماه در مجموعه ورزشی ساصد برگزار شود. دلیل اصلی حمایت این نهادها و فروشگاه اینترنتی بامیلو ازاین‌گونه رویدادها، حمایت از ایده‌های خلاقانه و پرورش خلاقیت در ایران است. مقوله‌ای که تاکنون به آن کمتر توجه شده و متأسفانه از پتانسیل و نبوغ دانشجویان کشور استفاده مناسبی نمی‌شود. برگزاری رقابت‌های این چنینی می‌تواند به رشد و شکوفایی دانشجویان مرتبط با هر حوزه کمک شایانی کند، که در این رویداد عموماً دانشجویان رشته الکترونیک هدف قرار داده‌شده‌اند.

همه ما میدانیم که علم رباتیک در کشور ایران مورد علاقه دانشجویان بسیاری بوده و برای اینکه این دانشجویان بتوانند در این زمینه فعالیت کنند به حامیانی همچون بامیلو نیاز دارند. این حمایت‌ها می‌تواند باعث شکوفایی استعداد علاقه‌مندان شده و با ایجاد فرصت مناسب برای ارائه خلاقیت و ایده‌هایی که این دانشجویان در سردارند به آبادانی کشور کمک شایانی کند. حال می‌خواهیم به برخی از فواید پیشرفت در علم رباتیک علی‌الخصوص ربات‌های پرنده اشاره کنیم. بسیاری ربات‌ها را تنها وسیله‌ای برای تفریح و سرگرمی می‌دانند اما پتانسیل استفاده از آن‌ها نامحدود است. هم‌اکنون پرکاربرترین زمینه استفاده از ربات‌های پرنده صنعت عکس‌برداری و فیلم بردرای است. با عرضه ربات‌های پرنده یک زاویه و بُعد جدید در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفت. تصاویری که می‌توان با استفاده از این ربات‌های پرنده گرفت بسیار جذاب و منحصر به فرد هستند. تماشای انسان‌ها و اشیا و پیرامون از دیدی مشابه چشم پرندگان حسی عجیب و در عین حال دوست‌داشتنی را به بیننده القا می‌کند. به دنبال همین قابلیت می‌توان از ربات‌های پرنده در صنایع مختلفی نظیر نقشه‌برداری، راه‌سازی، شهرسازی، و علی‌الخصوص صنایع نظامی استفاده کرد.

اما مهم‌ترین کارایی ربات‌ها علی‌الخصوص ربات‌های پرنده استفاده در مناطقی است که دسترسی به آن‌ها دشوار بوده و یا برای انسان خطرآفرین است. برای مثال هنگام وقوع بلایایی طبیعی نظیر زلزله به‌وسیله یک دوربین حرارتی می‌توان درصد بسیاری از بازماندگان را نجات داد و یا شناسایی معادن و نقاط ناشناخته‌ای که هیچ‌گونه اطلاعاتی از تهدیدات موجود در اختیار ندارید. این‌ها تنها گوشه‌ای از پتانسیل‌ها و قابلیت‌های ر۱;بات‌های پرنده یا همان Drone بوده و همان‌طور که به آن اشاره شد این افراد هستند که قابلیت‌های آن را مشخص می‌کنند. قابلیت‌هایی که می‌تواند در آینده نزدیک به زندگی بهتر و دنیایی پاک‌تر کمک کند. نمونه ای از این خلاقیت را می‌توانید در ویدیوی زیر مشاهده کنید. در این ویدیو چوپانی ایرلندی با استفاده از یک ربات پرنده به چه آسانی گله ۱۲۰ رأسی گوسفندان خود را هدایت می‌کند. کاری که شاید به حداقل ۳ نفر و تلاش بسیار احتیاج داشته باشد.

شما می‌توانید در تاریخ ۶ تا ۸ مرداد با حضور خود در مجموعه ورزشی ساصد از تماشای این مسابقه بسیار هیجان‌انگیز لذت ببرید و از برنامه‌ها و جایزه‌هایی که فروشگاه اینترنتی بامیلو برای شما فراهم کرده استفاده کنید. منتظر شما هستیم.

Print Friendly

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 231 تاريخ : يکشنبه 20 تير 1395 ساعت: 10:55