همه چیز درباره ی هدست واقعیت مجازی (به همراه معرفی بهترین ها)

ساخت وبلاگ

VR تکنولوژی جدیدی است که بوسیلۀ آن و تنها با گذاشتن یک هدست واقعیت مجازی به روی سرتان می‌توانید به راحتی به هرجای دنیا که بخواهید سفر کنید و دیگر مجبور نباشید هنگام سوار شدن و اوج گرفتن با هواپیماهای فوق پیشرفتۀ وطنی از ترس انواع سکتۀ ناقص را تحمل کنید و وسط راه هم پشیمان شوید و مثلاً بگویید چه غلطی کردیم خواستیم بریم آنتالیا و آرزو کنید که ای کاش یک هدست واقعیت مجازی می‌خریدید و لم می‌دادید زیر باد کولر و در حال خورد پفک نمکی نه تنها به آنتالیا، بلکه به جاهای خفن تر دنیا سفر می‌کردید.

هدست واقعیت مجازیتجربۀ استفاده از این هدست‌ها تا حدی به واقعیت نزدیک است که اگر درون هدست فیلمی از بالای یک ترن هوایی پخش شود ممکن است حالت تهوع بگیرید و یک حال اساسی به مادر یا همسر محترمه بدهید. درواقع می‌توان گفت در حال حاضر فضاهای شبیه سازی شده توسط این هدست‌ها بسیار به واقعیت نزدیک هستند اما سکان‌داران دنیای تکنولوژی وعده داده‌اند که در چند دهۀ آینده، مجازی یا واقعی بودن فضاهای شبیه‌سازی‌شده اصلا قابل تشخیص نخواهند بود!

هدست‌های واقعیت مجازی برای تماشای فیلم، بازی‌های سه‌بعدی و تماشای تصاویر ۳۶۰ درجه قابل استفاده هستند. قوت غالب این هدست‌ها تصاویر ۳۶۰ درجه‌ای هستند که با استفاده از دوربین‌های مخصوصی تهیه می‌شوند. البته مدتی است این دوربین‌ها همه‌گیر شده‌اند و می‌توانید با قیمتی بسیار کمتر از ۱۰۰۰ پوند یک نمونه از آن‌ها را تهیه کنید. پیش‌تر در مطلبی به معرفی چند عدد از بهترین نمونه‌های این دوربین‌ها پرداختیم که می‌توانید اینجا ببینید.  این دوربین‌ها تمام فضای اطراف را تصویربرداری کرده و بیننده با استفاده از هدست و چرخیدن به دور خود، فضایی را که با حضور فیزیکی در آن مکان قابل مشاهده است می‌بیند.

ناگفته نماند این تکنولوژی همچین هم تحفۀ جدیدی نیست و  سال‌ها پیش از سمت مخترعان تراوش کرده بود اما در آن زمان گجتی ساده و در دسترس برای کاربران به بازار ارائه نشده بود. در گذشته فضاهای واقعیت مجازی به وسیلۀ چندین پروجکشن شبیه‌سازی می‌شدند که علاوه بر هزینۀ گزاف نیاز به فضا و نیروی الکتریکی زیادی داشتند، در نتیجه روش مقرون به صرفه‌ای برای تجربۀ تکنولوژی هوس برانگیز واقعیت مجازی نبودند. این در حالی است حالا هدست‌های واقعیت مجازی و همچنین اپلیکیشن‌های واقعیت مجازی گوشی‌های هوشمند با استفاده از تکنولوژی‌هایی نظیر: ردیابی چشم، سنسور مادون قرمز، ژیروسکوپ و شتاب‌سنج، تصویری بسیار واقعی تر از آن‌هایی که توسط پروجکشن پخش می شدند را برای کاربر به نمایش درمی‌آورند. برای ایجاد چنین فضایی علاوه بر تصویر، عامل صدا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است، به همین خاطر این گجت‌ها اغلب از استریو، سیستم صدای فراگیر و حتی صدای سه‌بعدی هم  بهره می‌گیرند. البته از این  نگذریم که این هدست‌ها چندان هم بی‌عیب نیستند، برای مثال یکی از معایب این سیستم‌ها بروز تأخیراتی در پخش صدا و تصویر است که ممکن است اگر کمی تیتیش مامانی تشریف داشته باشید برایتان منجر به سردرگمی، سردرد و حالت تهوع شود که البته بررسی‌های زیادی برای بهبود این مشکل در جریان است.

هدست واقعیت مجازیاین گجت‌های جذاب و مامانی در دو نوع موبایلی و سیم‌دار روانه بازار شده‌اند. هدست‌های موبایلی دارای سیستم‌ ساده‌تری هستند به طوری که در آن‌ها جایگاهی برای گوشی موبایل هوشمند در مقابل چشم‌های کاربر در نظر گرفته شده است که هدست تصویر پخش شده توسط صفحۀ نمایش گوشی را به وسیلۀ دو لنز به دو تصویر مجزا برای چشم‌های کاربر تبدیل می‌کند. و اما هدست‌های سیم‌دار، همان‌طور که از نام آن‌ پیداست با یک سیم به پی‌سی یا لپتاپ و یا کنسول بازی که از قابلیت اجرای بالایی برخوردار است وصل می‌شود و تصویر را در صفحۀ نمایش تعبیه شده در درون خود نشان می‌دهد. صرف‌نظر از کیفیت لنزهای هدست، همان‌طور که هدست‌های سیم‌دار دارای منبع پخش قوی‌تر نسبت به گوشی‌های موبایل هستند، از کیفیت پخش بالاتری نیز برخوردارند اما وجود یک سیم مزاحمِ بیشّور لذت استفاده از آن‌ها را کم می‌کند. از سوی دیگر، با توجه به سیستم سخت‌افرازی متفاوت این‌ هدست‌ها، تفاوت قیمت‌های دو نوع هدست را نمی‌توان نادیده گرفت. اخیراً بسیاری از کمپانی‌ها هدست‌های واقعیت مجازی خود را چه در نوع موبایلی و چه در نوع سیم‌دار به بازار ارائه کرده‌اند که در ادامۀ مطلب به بررسی دو نمونه از بهترین نمونه های آن می‌پردازیم:

هدست واقعیت مجازی پلی‌استیشن سونی

اگر شما به دنبال یک هدست واقعیت مجازی سیم‌دار خفن و مشتی هستید، هدست سونی یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار است. این محصول علاوه بر داشتن قیمت و کیفیت ایده‌ال، از روش استفادۀ آسانی نیز برخوردار است. در مورد بازی‌هایی که مخصوص این هدست‌ها طراحی شده‌اند مانند رزیدنت اویل۷ بیوهازارد، تنها با قرار دادن دی‌وی‌دی بازی در دستگاه می‌توانید از بازی در واقعیت مجازی لذت ببرید. اما کمپانی سازنده حالتی به نام Theater Mode در نظر گرفته که شما می‌توانید با ایستادن مقابل یک صفحۀ نمایش بزرگ و استفاده از این هدست، تمامی بازی‌های پلی‌استیشن ۴ را در فضای واقعیت مجازی ببینید و لذت بیشتری از بازی‌های مورد علاقه‌تان ببرید. توجه داشته باشید علاوه بر هدست شما به یک دوربین پلی‌استیشن و یک کنترلر Play Station Move نیاز دارید، البته ناگفته  نماند که با اضافه شدن این تجهیزات باز هم قیمت تمام‌شدۀ هدست واقعیت مجازی سونی از بعضی رقبایش پایین‌تر است.

مزایا:

  • یک تجربۀ واقعیت مجازی همه‌چیز تمام
  • قابل استفاده برای برنامه‌ها و بازی‌هایی که واقعیت مجازی نیستند
  • پشتیبانی از کنترل حرکت
  • قیمت پایۀ پایین در مقایسه با سایر هدست‌های سیم‌دار

معایب:

  • نیاز به داشتن دوربین پلی‌‌استیشن (که خود هزینه‌ای اضافه است)
  • برخورداری از کیفیت اجرای پایین‌تری نسبت به رقبای اصلی
  • اختلال در ردیابی حرکت هنگام بازی در فضاهای خیلی روشن

هدست واقعیت مجازی سامسونگ مدل Gear VR 2016

این محصول در کنار ویژگی‌های شگفت‌انگیزش فقط یک کنترل‌کنندۀ دستی کم دارد تا تبدیل به یکی از شاخ‌های بازار شود. البته این را هم باید بگوییم که گل بی خار خداست و پیدا کردن یک هدست واقعیت مجازی کاملاً ایده‌ال غیرممکن است. هدست واقعیت مجازی سامسونگ با قیمت بسیار مناسبی عرضه شده است و در حال حاضر یکی از مناسب‌ترین  هدست‌های موجود در بازار است. برای استفاده از جدیدترین نسخۀ ارائه شدۀ این هدست شما به یکی از گوشی‌های گلکسی سامسونگ که با این گجت سازگار است نیاز دارید. در حال حاضر تنها مدل‌های گلکسی اس ۶ تا اس ۸ در این دستگاه قابل استفاده هستند. این موضوع تعداد کاربران این محصول را بسیار محدود می‌کند و دارندگان سایر گوشی‌های سامسونگ برای استفاده از این هدست ناچار به خرید یکی از گوشی‌های سازگار هستند. این روش برای تجربۀ واقعیت مجازی مقرون به صرفه نیست چرا که شما می‌توانید با این هزینه یک هدست سیم‌دار با کیفیت و کارایی بالاتر تهیه کنید. اما جالب این‌جاست که سامسونگ جوگیر شده و دارد قدم نورسیده‌اش یا همان گلکسی اس ۸ را به همراه یک هدست Gear VR به عنوان هدیه به فروش می‌رساند، یعنی اگر قصد خرید گلکسی اس ۸ را دارید یک هدست هم به صورت رایگان دریافت خواهید کرد. اگر کمپانی سازنده برای این محصول یک کنترل‌کنندۀ دستی در نظر می‌گرفت، کارایی آن را تا حد چشمگیری افزایش می‌داد.

مزایا:

  • کنترل آسان و راحت
  • سازگار با گلکسی اس ۶، اس۷ ، اس ۸ و نوت ۵
  • قیمت بسیار مناسب

معایب:

  • عدم سازگاری با نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید
  • محتوای کمیاب

این مطالب را نیز بخوانید

ممنون. ایمیل شما با موفقیت ثبت شد.

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 170 تاريخ : جمعه 23 تير 1396 ساعت: 3:30