بازار اینترنتی و فروشگاه اینترنتی؛ تفاوت ها، مزایا و معایب هرکدام

ساخت وبلاگ

در قرن ۲۰ میلادی مارشال مک لوهان (Marshall McLuhan) مفهومی را در توصیف آینده جهان عنوان کرد که به نظر به حقیقت پیوسته است. دهکده جهانی (Global Village) توصیف او از جهانی بود که هر روز هوشمندتر و به هم پیوسته تر می شود. جهان به سمتی پیش می رود که روز به روز در جهت ساده کردن فعالیت های بشر، قدمی برداشته می شود. فروشگاه و بازار اینترنتی هم مفاهیم تجارت الکترونیک هستند، که تفاوت و شباهت هایی با یکدیگر دارند. در ادامه این مطلب با بامیلو بلاگ همراه باشید تا به این موضوع بیشتر بپردازیم.

تجارت الکترونیک و بازار اینترنتی

تجارت الکترونیک

در دنیای امروز شاید کمتر کسی با مفهوم تجارت الکترونیک (E-commerce) و خرید اینترنتی (Online shopping) بیگانه باشد. البته بدون شک تجارت الکترونیک بسیار گسترده است. هرگونه داد و ستد کالا و ارز به صورت الکترونیکی، اینترنتی و بدون تماس فیزیکی را تجارت الکترونیک می خوانیم. بازار اینترنتی (Online marketplace) نوعی تجارت الکترونیک محسوب می شود. در سوی دیگر، فروشگاه اینترنتی (Online shop) قرار گرفته است. فروشگاه اینترنتی مفهومی جداگانه با بازار اینترنتی دارد و بخشی از تجارت الکترونیک قلمداد می شود.

مفهوم بازار اینترنتی و فروشگاه اینترنتی

بازار اینترنتی

بیایید بحث را با یک مثال ساده دنبال کنیم. هنگامی که شما قصد خرید دارید معمولاً به مرکز شهر می روید. در دنیای دیجیتال مجموعه تمام فروشگاه ها، مغازه ها، شرکت های تجاری و حتی دست فروش ها که در شهر مشاهده می کنید را تجارت الکترونیک می نامند. شما برای خرید محصول خود چندین راه پیش رو دارید. خرید از دست فروش ها، فروشگاه ها یا مقایسه کالا در بازار بزرگ شهر در انتظار شماست.

دست فروش ها حکم فروشگاه های اینترنتی را دارند که بدون نماد اعتماد الکترونیکی هستند. هیچ گونه نظارتی بر کیفیت محصول و خدمات پس از فروش در این فروشگاه ها یافت نمی شود. بدتر اینکه در دنیای تجارت الکترونیک، حتی امکان اینکه جنس پس از دریافت وجه تحویل نشود، وجود خواهد داشت.

فروشگاه ها نیز همان فروشگاه های اینترنتی هستند. شما وقتی وارد این مکان ها می شوید معمولاً (مگر در شرایط خاص) با یک شرکت، یک فروشنده اصلی و یک صندوق دار مواجه خواهید شد و تمام محصولات در مالکیت این مجموعه قرار دارد.

مورد آخر هم بازار شهر است. معمولاً بسته به مقیاس شهر، از یک تا چند بازار در شهر وجود دارد. بازار اینترنتی نمونه الکترونیکی بازار حقیقی است. شما برای خرید یک محصول خاص از چند فروشنده و مغازه پرس و جو می کنید. قیمت و کیفیت ها را مقایسه کرده و در نهایت بهترین گزینه را تهیه خواهید کرد.

بازار اینترنتی و بازار حقیقی

بازار اینترنتی و بازار حقیقی

هرکدام از این دو، مزایا و معایب خاص خود را دارند. در بازار اینترنتی شما با یک مجموعه حرفه ای و منسجم طرف هستید. این مجموعه که حراست کل فروشنده ها را در اختیار دارد، مانند تعزیرات بازار خواهد بود. تیم اصلی که مدیریت بازار را بر عهده دارد، بهترین فروشنده ها را انتخاب کرده و بر کیفیت و نحوه ارسال کالا نظارت مستقیم و غیر مستقیم خود را اعمال می کند.

در بازار اینترنتی محصولات از طرف خریداران امتیاز می گیرند و نظرات آنها در خرید بقیه افراد دخیل است. شما موقع خرید از بازار حقیقی بیشتر اوقات چنین امکانی را ندارید. بهترین راه ممکن اعتماد به یک سری فروشنده خاص و محدود است. به همین دلیل قدرت انتخاب و تنوع محصولات شما کاهش می یابد. در بازار اینترنتی با مطالعه دیدگاه بقیه خریداران و همچنین امتیاز آنها به محصولات، دید بسیار بهتری برای انتخاب خواهید داشت. در این شیوه همه فروشندگان برای ارائه خدمات و محصولات با کیفیت به رقابتی بدون وقفه می پردازند. نتیجه این رقابت افزایش خدمات، ارتقای کیفیت و رضایت مشتری خواهد بود.

بازار اینترنتی یا فروشگاه اینترنتی؟

به سادگی نمی توان در این خصوص اظهار نظر کرد. مهمترین تفاوت بازار اینترنتی و فروشگاه اینترنتی در تنوع و قدرت انتخاب نهفته است. البته اگر به پشت پرده ماجرا نگاه کنیم، بدون شک ارتباط با فروشنده های متنوع برای مدیریت مرکزی فروشگاه بسیار دشوار تر خواهد بود. از طرفی هزینه خرید محصولات و انبارداری پایین تر است.

اما نگاه ما از سمت خریدار است. قطعاً نمی توان مقوله قیمت را در این مبحث نادیده گرفت. هنگامی که هزینه نهایی برای مدیریت بازار اینترنتی بسیار کمتر از فروشگاه اینترنتی است، میزان سود نیز بالاتر رفته و به نفع خریدار تمام می شود. هزینه نیروی انسانی برای ارتباط فروشندگان و خریداران به مراتب نسبت به خرید مستقیم محصولات کمتر خواهد بود.

یکی از برتری های فروشگاه اینترنتی به بازار اینترنتی، نحوه ارسال محصول است. هنگامی که شما با چند فروشنده و تأمین کننده طرف هستید ممکن است زمان ارسال به مراتب بیشتر طول بکشد. این در حالی است که فروشگاه اینترنتی همه اجناس خود را در انبار دارد و تنها مراحل پردازش و ارسال کالا است که زمان می برد.

بامیلو یک بازار اینترنتی است

بازار اینترنتی بامیلو

گروه ایده نوین تجارت روماک در سال ۱۳۹۳ با حمایت مالی شرکت ام‌تی‌ان (MTN) آفریقای جنوبی و با هدف گسترش سرویس های اینترنتی، کار خود را در ایران آغاز کرد. بامیلو یک بازار اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیکی از وزارت صنعت، معدن و تجارت است. فروشنده های مختلفی از سراسر کشور تحت نظارت بامیلو به تأمین کالاهای مورد نیاز خریداران می پردازند. هدف بامیلو پیوند بهترین فروشنده های سراسر کشور با خریداران ایرانی است. خریدارانی که به دنبال خدمات و کالای بهتر هستند.

البته بدون شک بامیلو مانند همه شرکت های دیگر مشکلاتی نیز دارد. مشکلاتی که همیشه در پی رفع آنها بوده، هست و خواهد بود. مهمترین عامل برای روند رو به رشد بامیلو سرمایه آنهاست. سرمایه بامیلو مخاطبان و مشتریان این شرکت است که اعتبار آن هستند. مخاطبانی که هر لحظه با انتقادات و پیشنهادات خود بازار اینترنتی بامیلو را در رسیدن به اهداف خود یاری کرده اند. اهدافی که مهمترین آنها در یک جمله خلاصه می شود:

ایجـاد رونـدی همیـشگـی از تجـربـه ای عالـی برای مشتـریـان.

این مطالب را نیز بخوانید

ممنون. ایمیل شما با موفقیت ثبت شد.

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 182 تاريخ : شنبه 27 خرداد 1396 ساعت: 21:17