بیوگرافی الکساندر مک کوئین : کودکی از طبقه کارگر بر فراز دنیای مد

ساخت وبلاگ

الکساندر مک کوئین طراح مد اهل لندن انگلستان است. وی قبل از راه اندازی نام تجاری خود، در لویی ویتون ژیوانشی یکی از زیرمجموعه های LVMH به عنوان طراح ارشد مشغول به کار بود. او پس از مدتی تصمیم به خلق عنوان تجاری «الکساندر مک کوئین» گرفت. الکساندر مک کوئین طراحی لباس نام های بزرگی همچون ریانا (Rihanna) و لیدی گاگا (Lady Gaga) را در کارنامه ی خود دارد. زندگی موفق او در نهایت به یک تراژدی ختم شد.

این را هم بخوانید: بیوگرافی برند های پایتخت مد لندن

بیوگرافی بربری : از اختراع پارچه گاباردین تا ترنچ کت شطرنجی ماندگار

خلاصه

الکساندر مک کوئین

ستاره ی الکساندر مک کوئین سال ۱۹۶۹ میلادی در آسمان لویشام لندن شروع به درخشش کرد. وی کار خود را در دنیای مد با شرکت ژیوانشی شروع کرد. مک کوئین در سال ۲۰۰۴ اولین خط تولید لباس های مردانه را تحت عنوان برند خود راه اندازی کرد. شورای مد بریتانیا (British Fashion Council) 4 بار وی را به عنوان طراح برتر سال انتخاب کرد. الکساندر مک کوئین هم چنین نشان فرمانده رتبه ی امپراتوری بریتانیا را ازآن خود ساخت. طراح خوش ذوق انگلیسی پس از مرگ مادرش دچار افسردگی شد. افسردگی مک کوئین در سال ۲۰۱۰ به خودکشی و خاتمه دادن به حیات او منجر گشت.

سکانس ابتدایی زندگی

الکساندر مک کوئین جوان

لی الکساندر مک کوئین (Lee Alexander McQueen) در ۱۷ مارس ۱۹۶۹ (۲۶ اسفند ۱۳۴۷) در خانواده ای از طبقه ی کارگر متولد شد. محل سکونت خانواده ی مک کوئین در یک مسکن عمومی در ناحیه ی لویشام (Lewisham) لندن بود. پدرش رونالد (Ronald) راننده ی تاکسی بود. مادرش جویس (Joyce) هم دانش آموخته ی علوم اجتماعی بود. آنها با درآمد ناچیزی که به دست می آمد الکساندر و ۵ فرزند دیگر خود را حمایت می کردند. الکساندر مک کوئین بیشتر اوقات توسط هم کلاسی های خود با نام «لی» خطاب می شد. در نهایت او در سن ۱۶ سالگی از مدرسه اخراج شد.

پس از اخراج مدرسه، الکساندر در خیابان سویل رو (Savile Row) واقع در منطقه ی مرفه نشین می‌فر (Mayfair) برای خود کار پیدا کرد. این خیابان به دلیل کت و شلوارهای آماده ی مردانه شهرت فراوانی دارد. او در ابتدا در چند فروشگاه خیاطی مشغول به کار بود.

فراز و نشیب شغلی

مجموعه جک قاتل الکساندر مک کوئین

الکساندر مک کوئین که به دنبال پیشرفت شغلی بود از این خیابان نقل مکان کرد. وی در ابتدا با یک مجموعه ی طراح مد تئاتر به نام اینجلز اند برمانز (Angels and Bermans) شروع به همکاری کرد. سبک دراماتیک طراحی او در این مجموعه بعدها به سبک اختصاصی او نیز سرایت کرد.

مک کوئین برای مدت کوتاهی لندن را به مقصد میلان ترک کرد. او در میلان به عنوان دستیار رومئو گیگلی (Romeo Gigli)، طراح مد و لباس مشغول به کار شد. پس از بازگشت به لندن در دانشکده ی هنر مؤسسه ی سنترال سن مارتین (Central Saint Martin) ثبت نام کرد.

الکساندر در سال ۱۹۹۲ میلادی (۱۳۷۱ شمسی) توانست کارشناسی ارشد خود را در رشته ی طراحی مد از این مؤسسه کسب نماید. کلکسیونی که او به عنوان پروژه ی نهایی در آنجا تهیه کرد از شخصیت جک قاتل (Jack the Ripper) الهام گرفته شده بود. جک قاتل یا جک قصاب نام مستعاری است که در سال ۱۸۸۸ میلادی (۱۲۶۷ شمسی) به قاتل قتل‌های زنجیره‌ای در محله فقیر نشین وایت‌چپل (Whitechapel) داده شده‌است. این کلکسیون توسط استایلیست و ویراستار معروف مجلات مد ایزابلا بلُو (Isabella Blow) خریداری شد. دوستی و همکاری ایزابلا بلو و الکساندر مک کوئین از آن به بعد هم ادامه پیدا کرد.

شروعی حرفه ای برای الکساندر مک کوئین

الکساندر مک کوئین پس از کسب مدرک خود به صورت حرفه ای شروع به طراحی لباس برای بانوان کرد. وی شرکت خود را در سال ۱۹۹۲ میلادی با نام الکساندر مک کوئین بنا نهاد. شلوارهایی که او با عنوان بامستر (bumster) طراحی کرد شهرت فوق العاده ای برای مک کوئین رقم زد. این شلوارها به دلیل طراحی متفاوت (عمدتاً فاق کوتاه) مورد استقبال قرار گرفتند.

پس از اتمام تحصیل تنها ۴ سال طول کشید که در لویی ویتون ژیوانشی (Louis Vuitton Givenchy) به عنوان طراح ارشد شروع به کار کند. این خانه ی مد یکی از زیرمجموعه های LVMH است. با اینکه این شغل یک موقعیت بسیار حرفه ای و دهان پرکن محسوب می شد اما مک کوئین به آن رغبتی نشان نمی داد. وی در این مدت همیشه به دنبال اعمال تغییراتی در حرفه ی خود بود. الکساندر مک کوئین طی سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در این مجموعه مشغول به کار بود.

وی محدودیت های دنیای مد را به سخره می گرفت. در یکی از نمایش ها، مدل او یک فرد قطع عضو شده بود که با پای چوبی به صحنه قدم گذاشت. با این وجود مک کوئین احساس می کرد روند رو به جلویی در این عرصه ندارد. در صحبتی از او می شنویم که می گوید:

آن شغل در ژیوانشی خلاقیت من را محدود کرده بود.

در جایی دیگر از او نقل می شود که:

شاید رفتار من با ژیوانشی منصفانه نبود. تنها نقطه ی اتصال ما با همدیگر مادیات بود. در صورتی که می خواستیم این همکاری ادامه پیدا کند تغییراتی بنیادی باید صورت می گرفت. به عنوان مثال همه ی اساس آنجا را از نو پایه ریزی کنم. این چیزی نبود که به این راحتی امکان پذیر باشد.

با این وجود مک کوئین در مدت فعالیت خود در ژیوانشی جایزه ی طراح برتر سال بریتانیا را طی سال های ۱۹۹۶، ۱۹۹۷ و ۲۰۰۱ ازآن خود کرد.

برند الکساندر مک کوئین و موفقیت روزافزون

در سال ۲۰۰۰ شرکت بزرگ گوچی (Gucci) 51 درصد سهام شرکت خصوصی الکساندر مک کوئین را خریداری کرد. بدین ترتیب سرمایه ی لازم برای توسعه ی کسب و کار مورد علاقه ی مک کوئین مهیا شد. وی مدتی بعد و در سال ۲۰۰۱ از سمت خود در ژیوانشی کناره گیری کرد تا رؤیاهای خود را بیش از پیش پرورش دهد.

مک کوئین در سال ۲۰۰۳ بهترین طراح سال را از سوی شورای طراحان مد آمریکا (Council of Fashion Designers of America) لقب گرفت. در همین سال نشان فرمانده (Commander) رتبه ی امپراتوری بریتانیا (Order of the British Empire) را از دست ملکه ی انگلستان دریافت نمود. همچنین برای بار چهارم جایزه ی بهترین طراح مد بریتانیا در خلال همین سال از افتخارات او بشمار می رود.

هولوگرام کیت ماسدر همین حال الکساندر مک کوئین فروشگاه های خود را در نیویورک، میلان، لندن، لاس وگاس و لس آنجلس افتتاح کرد. با سرمایه گذاری گوچی، شرکت مک کوئین پله های ترقی را با سرعت طی نمود. ترک ژیوانشی نه تنها مانع پیشرفت وی نشد بلکه طرح های فوق العاده ی او بیش از پیش مورد استقبال قرار گرفت. به عنوان مثال می توان به طراحی هولوگرام مدل مشهور بریتانیایی کیت ماس (hologram of Kate Moss) طی نمایش پاییزه زمستانه ۲۰۰۶ اشاره کرد.

خاتمه ای تکان دهنده

مادر الکساندر مک کوئین

الکساندر مک کوئین به عنوان فردی شناخته می شد که هیچ گاه از گذشته ی خود به عنوان قشر کارگر فرار نمی کرد. او همیشه به دنبال شکستن ساختارهای همیشگی بود. ساختارهایی که بال های خلاقیت وی را قیچی می کردند.

از سال ۲۰۰۷ به بعد شبح مرگ بر فراز خانه ی مد الکساندر مک کوئین چیره گشت. ابتدا ایزابلا بلو، همکار و یار غار مک کوئین دست به خودکشی زد. نمایش بهاره تابستانه ۲۰۰۸ شرکت به ایزابلا اختصاص داده شد. مک کوئین در این باره اذعان داشت که:

مرگ ایزابلا، باارزش ترین چیزی است که من از دنیای مد فراگرفتم.

تنها دو سال بعد در ۲ فوریه ۲۰۱۰ مادر مک کوئین دار فانی را وداع گفت. در ۱۱ فوریه ۲۰۱۰، یک روز قبل از مراسم خاک سپاری مادرش، جسد الکساندر مک کوئین در آپارتمان او در منطقه ی می‌فر پیدا شد. دلیل مرگ «خودکشی» اعلام شد.

خودکشی الکساندر مک کوئین

الکساندر مک کوئین کسی بود که از طبقه ی کارگر برخاست، از مدرسه اخراج شد و در نهایت به بالاترین سطح دنیای مد دست یافت. شاید پایان ماجرای مک کوئین خوشایند نباشد اما میراث او تا مدت ها در دنیای مد باقی خواهد ماند. پس از مرگ الکساندر مک کوئین شرکت گوچی با ادامه ی فعالیت این نام تجاری موافقت کرد. سمت طراح ارشد شرکت نیز به دستیار قدیمی او یعنی سارا بورتون (Sarah Burton) رسید. در سال ۲۰۱۱ نمایشگاهی از آثار مک کوئین در موزه متروپولیتن (Metropolitan Museum of Art) نیویورک برپا گشت.

منبع: biography

این مطالب را نیز بخوانید

ممنون. ایمیل شما با موفقیت ثبت شد.

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 489 تاريخ : شنبه 27 خرداد 1396 ساعت: 21:17