بیوگرافی لیوایز: مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

ساخت وبلاگ

لباس‌هایی که امروز به تن می‌کنیم، همگی برگرفته از نبوغِ بکر یک طراح نامدار بوده‌اند.

شلوار جین ، از مشهورترین لباس­هایی است که همگی از آن استفاده می­کنیم، از فقیر و ثروتمند گرفته تا پیر و جوان همگی جین به تن می‌کنند. مهم نیست در پایتخت‌های مد زندگی کنید یا کشورهای در حال توسعه، شلوار جین اتحاد و همبستگی مد جهانی را نشان می‌دهد.


تولد یک تاجر

<a href='http://bamshad.niloblog.com/p/124/'>بیوگرافی</a> لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

لوی استراوس (Levi Strauss) 26 فوریه سال ۱۸۲۹ در باتنهایم (Buttenheim) آلمان به دنیا آمد. لوی جوان تنها ۱۸ سال داشت که مادر و دو خواهرش را در مهاجرت به آمریکا همراهی کرد. در حالی که برادران بزرگ‌تر وی، جوناس و لوئیس پیش از او به نیویورک مهاجرت کرده، و شرکت عمده فروشی جی استراوس و برادران (J. Strauss Brother & Co) را تأسیس کرده بودند.

طراح یا تاجر؟

استراوس جوان به حرفه خانوادگی علاقه‌مند بود. وی که از پتانسیل فروش اجناس شرکت در ایالت کنتاکی باخبر بود، به آنجا نقل مکان کرد. پس از موفقیت‌های لوی، خانواده استراوس تصمیم به افتتاح شعبه‌ای در سان‌فرانسیسکو گرفت. در دوران تب طلا در کالیفرنیا، شعبه جدید نقش قطب تجاری را بازی می‌کرد.

سرآغاز یک برند تأثیرگذار

لوی استراوس، شرکت خود را در سال ۱۸۵۳ افتتاح کرد. این برند بعدها به نام لیوایز شهرت یافت. تاجر باتجربه، ابتدا کار خود را با واردات محصولاتی از قبیل خشکبار، لباس، بوت، کیف ­پول، شانه و دستمال­ کاغذی شروع کرد. او که در این دوران با خانواده رو به رشد خواهرش زندگی می‌کرد، تصمیمات تجاری مهمی گرفت. از آن جمله، می‌توان به سرمایه گذاری روی نبوغِ بکر یک طراح لباس اشاره کرد.

طراح و مخترع شلوار جین امروزی

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

جیکوب دیویس (Jacob W. Davis) طراح و خیاط اهل امپراتوری روسیه و لتونی (Latvia) امروزی بود. پس از مهاجرت به آمریکا، به حرفه خود ادامه داد. در سال ۱۸۷۰، هیزم شکنی پیش او رفت، و شلواری مقاوم برای کارش سفارش داد. جیکوب از نوعی پارچه پنبه‌ای معروف به (duck) استفاده، و نقاط ضعیف درز و جیب‌ها را با پرچ‌های مسی تقویت کرد. قشر کارگران خط راه‌آهن نیز از این شلوارها استقبال کردند. چیزی نگذشت که جیکوب نمی‌توانست پاسخگوی حجم سفارش‌های بالای خود باشد.

تولد یک همکاری موفق

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

جیکوب پیش تأمین‌کننده پارچه‌های خود یعنی لوی استراوس رفت. شرایط را برای او توضیح داد و از موفقیت طرح شلوارهایش گفت. ساخت چنین شلوارهایی در آن دوران رواج پیدا کرده بود و طراحان بسیاری سعی در ثبت حق امتیاز آن داشتند. تاجر فرصت طلب آلمانی از این موقعیت استفاده کرد، و حق امتیاز انحصاری را به نام جیکوب و خودش ثبت کرد. بدین ترتیب، روز ۲۰ ماه می سال ۱۸۷۳ به عنوان روز تولد شلوار جین نام گرفت.

پیشرفت برندی موفقبیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

سفارش یک هیزم شکن به خط راه‌آهن‌ها رسید. چیزی نگذشت که گاوچران‌ها مجذوب آن شدند، و معدنچیان آن را دوست و همراه خود دانستند. در سال‌های ۱۸۹۰، برند لوی استراوس شلوار جین‌های معروف مدل (۵۰۱) را روانه بازار کرد. جالب است بدانید که تا به امروز هم مدل ۵۰۱ تولید می‌شود و مورد استقبال مردم قرار می‌گیرد.

ویروس کارآمد شلوار جین

تا دهه ۲۰ میلادی، قشر کارگر مالکین بر حق شلوار جین بودند. اوایل دهه ۳۰ میلادی، شلوارهای آبی رنگ به دنیای شرق معرفی شد. گردشگران در مراسم اسب سواری و گله داری گاوچران‌ها با این شلوار آشنا می‌شدند و داستان‌های پر تب و تاب خود را به هنگام برگشتن از سفر تعریف می‌کردند و  این گونه بود که خبرشلواری مقاوم و راحت به اقصی نقاط جهان مخابره شد.

تأثیر جنگ جهانی دوم

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

با اعزام مردان به میدان‌ نبرد، زنان کارخانه‌های خالی را رونق بخشیدند. اما زنان جزو قشر کارگر جامعه نبودند، و لباس‌های ظریف و دامن‌های بزرگ و پهن به هیچ عنوان مناسب کارهای عملی و کارخانه‌ها نبود. از طرفی، خرج اندکی که از سمت دولت برای زنان سربازان فرستاده می‌شد؛ اجازه خرید لباس‌های جدید را نمی‌داد. برای این منظور، آن‌ها لباس کار شوهران اعزام شده خود را می‌پوشیدند. بدین ترتیب، پوشیدن شلوار جین و سرهمی‌های جین مردانه به تن زنان هم رایج شد. این دوران الهام بخش طراحی شلوارهای جین زنانه در آینده‌ای نه چندان دور شد.

اوج شهرت

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

بین دهه ۵۰-۸۰ میلادی، مردان و زنان همگی جذب شلوار جین شدند. این بار در کنار کارگران زحمت­کش و فعال، نوبت اقشار مختلف جنبش‌های جوان بود. از موتورسواران گرفته تا هیپی‌ها همگی از جین استقبال می‌کردند و برند لوی استراوس مدل معروف ۵۰۱ خود را به نسبت نیاز مردم، کمی تغییر می‌داد و سبک‌های جدید ایجاد می‌کرد.

متقلبان خوش نیت

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

برندهای بسیاری سعی در گسترش شلوار جین‌های متنوع و شلوار جین آبی اصیل داشتند. به کمک آن‌ها، جنبش جهانی شلوار جین  قوی‌تر پیش رفت. اما برخی از این تلاش به مزاج برند لوی استراوس صادقانه و بکر نیامد. از سال ۲۰۰۱ تا به امروز، برند ملقب به لیوایز حدود صد شکایت حقوقی از برندهای دیگر به عمل آورده. دلیل آن هم تقلید این برندها از نحوه قرارگیری جیب‌های پشت شلوار بود. از جمله برندهایی که در دادگاه از لیوایز شکست خوردند می‌توان به (Zegna) (Zumiez) (Esprit Holdings) (Lucky Brand Jeans) (Guess) و (Polo Ralph Lauren) اشاره کرد.

ست جین

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

جین پوشیدن ابتدا با قطعه شلوار شروع شد. اما با گذشت زمان به شلوارک، لباس زیر، جوراب، پیراهن، سوئی شرت، کت، لباس‌های رسمی زنانه، دامن، کمربند، سرهمی و لباس‌های یک تکه ختم شد. ست‌های جین، از جمله ست‌های ماندگار دنیای مد هستند. اگر در موقعیت مناسب و دفعات کم و به درستی هماهنگ شوند، ترکیب جذاب و خوبی ایجاد می‌کنند.

امپراتوری استراوس

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

امروزه برند لوی استراوس شرکت خود را به سه بخش جغرافیایی تقسیم می‌کند. دفتر مرکزی سن فرانسیسکو، قاره‌های آمریکای شمالی و جنوبی را کنترل می‌کند. دفتر مرکزی بروکسل، اروپا و شعبه مرکزی سنگاپور پایتخت مرکزی استراوس برای آسیا و آفریقا است. امروزه تعداد کارکنان این برند به حدود ۱۶۰۰۰ نفر می‌رسد، و تعداد مغازه‌های حقیقی آن به رقم۳۰۰۰ نزدیک می‌شود.

شلوار خوش رنگ

بیوگرافی لیوایز مخترع شلوار جین آبی، ابتکاری ماندگار

همین حالا هم که این مطلب را می‌خوانید، به احتمال زیاد شلوار جین به پا دارید. این روزها، کمتر کسی را می‌شناسیم که تا به حال شلوار جین به تن نکرده باشد. برش‌های متنوع، فاق­های متفاوت، جنس‌های گوناگون و رنگ‌های مشابه، از جمله شاخصه‌های این شلوار دوست داشتنی و محبوب به شمار می‌روند. جیکوب دیویس و لوی استراوس دیگر بین ما نیستند. اما ابتکار، سرمایه گذاری و نبوغ آن دو بزرگ مرد دنیای مد، در مناسبت‌های رنگارنگ ما را همراهی می‌کنند.

بامشاد بار...
ما را در سایت بامشاد بار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان bamshad بازدید : 314 تاريخ : يکشنبه 25 مهر 1395 ساعت: 5:03